"Ніч у Львові" відкриють музично-світловим шоу

Укрінформ
У місті Лева 13-15 липня відбудеться фестиваль "Ніч у Львові".

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Чимало цікавих нічних екскурсій, атракцій, мистецьких акцій та перформансів, майстер-класів, дискусій та музики в музеях, галереях, театрах, храмах і просто на вулицях та площах міста — все це чекає на львів’ян та гостей міста під час "Ночі у Львові". Фестиваль триватиме з 13 до 15 липня. Буде задіяно близько 30−40 локацій", -  йдеться в повідомленні.

За словами організатора проекту Марти Іванишин, цьогоріч відкриття "Ночі у Львові" відбудеться не о 19.00, як зазвичай, а о 22.30 музично-світловим дійством на площі Ринок.

Під час фестивалю на усіх охочих чекатимуть концерти та багато живої музики, театралізовані екскурсії та прем’єри вистав, виставки живопису та нічні екскурсії підземеллями храмів Львова, джазова музика, найрізноманітніші майстер-класи, спортивна галявина й інші заходи в різних локаціях міста.

Так, однією з локацій стане Центр ім. Олександра Довженка, де о 21:00 відбудеться "кіноніч" — показ фільмів на даху. Там же вперше відбудеться Джазова ніч, яка розпочнеться о 21:30.

А Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького організовує о 19:45, 20:30, 21:15, 22:00 нічну феєричну екскурсію "Обрядові забави на Петра".

Читайте також: Всеукраїнський кавуновий фестиваль цьогоріч відбудеться раніше

Усі три дні фестивалю буде задіяний Італійський дворик, що на пл. Ринок, 6 та музей.

"Ми раді долучатися до фестивалю "Ніч у Львові" вкотре. У п’ятницю, суботу й неділю ми будемо працювати з продовженим графіком. 13 липня в нас відбудеться "Ніч віртуозів Львова" – це буде поєднання балету з класичною музикою та з балетним дійством. В суботу і в неділю в нас буде два вечори оперної музики", – зазначив директор ресторану в Італійському дворику Петро Пуняк.

Під час "Ночі у Львові" працюватимуть близько 60 волонтерів, які організаційно допомагатимуть гостям міста.

"Карти з програмою будуть і у волонтерів, і в центрах туристичної інформації, в музеях міста, також уже протягом тижня буде розміщена уся поліграфія та інформація про події, які відбуватимуться. Детальна програма — на сайті Lviv.Travel. Також, традиційно, працюватиме мобільний додаток "Ніч у Львові", — додала Марта Іванишин.

Візуалізацію, поліграфічну й розпізнавальну продукцію фестивалю розробляє відділ промоції міста.

"Цьогоріч за основу взятий лабіринт, оскільки навіть для самого львів’янина, для туриста місто асоціюється з лабіринтом — як дістатися з точки А в точку В, як прокласти маршрут і як не заблудитися в місті. На візуалізації зображено, де пам’ятник, де можна випити каву, де можна прогулятися велосипедом, де є музичне дійство, театралізоване дійство. Тому візуалізація є легкою для сприйняття", — сказав дизайнер Олег Стець.

Щороку фестиваль "Ніч у Львові" відвідують близько 20 тисяч львів’ян та гостей міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-