Музей лісу і сплаву почали відновлювати на Закарпатті

Музей лісу і сплаву почали відновлювати на Закарпатті

Укрінформ
У Міжгірському районі Закарпаття стартували роботи з відновлення унікального Музею лісу і сплаву.

Про це повідомляють на офіційному сайті Закарпатської ОДА.

"Підрядна організація, яка виграла тендер на відновлення Музею лісу і сплаву на Чорній ріці в Міжгірському районі, розпочала роботи", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що необхідні кошти вже надійшли від Міністерства екології України, тому  завершення робіт і відкриття оновленого музею очікують вже цьогоріч.

Читайте також: У Свірзький замок пустять туристів

"Після відкриття Музей лісу і сплаву, як і в попередні роки, стане перлиною Карпат, одним із чудес України, подивитися на яке приїжджатимуть тисячі туристів", - наголошують в ОДА.

таким був Музей лісу і сплаву до 1998 року
Такий вигляд мав Музей лісу і сплаву до 1998 року. Фото: Сергій Гудак

Нагадаємо, єдиний в Європі (і один із двох у світі) Музей лісу і сплаву в Міжгірському районі, який належить Мінекології і входить до Національного природного парку "Синевир", зазнав значних пошкоджень під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років.

У 2008 році обласна влада всупереч закону віддала заклад у комунальну власність, щоб потім забрати в приватні руки. Унікальний об’єкт не дозволили приватизувати місцеві жителі та громадськість. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль через суд ініціював повернення музею на баланс Мінекології й у такий спосіб стало можливим фінансування відновлювальних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-