Дві сотні українських туристів застрягли в аеропорту Албанії

Дві сотні українських туристів застрягли в аеропорту Албанії

Відео
Укрінформ
Уже добу не можуть вилетіти 200 українських туристів з Албанії, яких мав доставити на батьківщину перевізник Bravo Airways.

"Туристи вже добу не можуть вилетіти до Києва із Тірани. 200 людей, із яких половина - це малолітні діти, вагітні жінки та люди похилого віку. Перевізник - Bravo Airways. Представника авіакомпанії немає. Оператори брешуть про безкінечні перенесення рейсу, а борт учора не надали взагалі. Проводити переговори немає з ким. Чому не підключається МЗС? Люди в зоні контролю без їжі та води заблоковані та обмежені в пересуванні. Що нам робити і кому писати тепер?", - зазначила у відкритому листі до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна адвокат Тетяна Слимак, повідомляє ТСН.

Також заблоковані українці виклали відео. На одному з них люди стоять із плакатами про допомогу.

"Ось так українці не можуть визволитися з полону Bravo Airways. Bravo - ганьба! Вони живуть в аеропорту другу добу", - каже за кадром чоловічий голос.

На іншому відео люди забирають валізи.

"Це нині друге коло пекла. Знову забираємо всі валізи. Знову йдемо на реєстрацію. Знову здаємо багаж, але спочатку всі його забираємо", - каже чоловік.

Як повідомлялося раніше, сотні українських туристів залишаються заблокованими в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то й діб люди сидять в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту "Київ". Авіакомпанія Bravo Airways пояснила затримки рейсів на кілька діб шахрайством - невиплатою коштів туроператором. Останній своєї провини не визнає.

Читайте також: Компанії, що спричинили туристичний колапс, мають відповісти — Клімкін

Окрім того, близько 160 українських туристів, серед них і діти, не можуть вилетіти додому з відпочинку в Пальма-де-Майорка. Виліт повинна була здійснити авіакомпанія "Yanair". У прес-службі туроператора Укрінформу пояснили затримку технічною несправністю літака компанії "Yanair".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-