Державіаслужба має збільшити контроль чартерних рейсів - експерт

Державіаслужба має збільшити контроль чартерних рейсів - експерт

Укрінформ
Державіаслужба має збільшити контроль щодо виконання умов авіаперевезень чартерними рейсами для уникнення туристичних колапсів.

Про це в коментарі Укрінформу заявив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

"Державіаслужба має звернути увагу на авіаперевізників, які здійснюють чартерні рейси, щоб у всіх авіакомпаній була достатня кількість суден для здійснення рейсів, і бажано, щоб були резервні судна, які в разі поламки могли би страхувати під час подібних ситуацій", - сказав він.

Царук також додав, що потрібно посилювати відповідальність авіакомпаній за порушення умов виконання чартерних рейсів.

"Сьогодні туристи безправні в плані того, що якщо рейс затримується чи переноситься, то туристам практично ніхто нічого не компенсує, в кращому випадку моральну шкоду... Державіаслужба має контролювати виконання умов авіаперевезень і розробити систему, за якою авіакомпаніям виписувались би або штрафи, або їх позбавляли прав перевезень", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Павло Клімкін наполягає на проведенні негайних перевірок і притягненні до відповідальності компаній, із вини яких сотні українських туристів не можуть вчасно вилетіти з або на відпочинок та змушені чекати в аеропортах.

Водночас він запевнив, що українські дипломати роблять і робитимуть усе, щоб полегшити становище українців, які не можуть вчасно повернутися в Україну з відпочинку.

У міжнародному аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) у понеділок скасовано кілька рейсів авіакомпанії Bravo Airways, сотні пасажирів якої продовжують чекати вильоту і в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Згідно з даними на сайті аеропорту "Київ", скасовано рейси до Ербіля (Ірак), Анталії, Даламана (Туреччина). Рейс до Шарм-еш-Шейха вилетів із запізненням на понад 2 години.

Водночас відзначається, що рейси до Бодрума (Туреччина) і Стокгольма (Швеція) повинні вилетіти вчасно.

Читайте також: Перші туристи з Тунісу прибули в аеропорт "Київ"

Як повідомлялося, у столичному аеропорту "Київ" (Жуляни) з 30 червня затримується кілька рейсів.

Крім того, близько 300 українських туристів понад дві доби не могли вилетіти до Харкова з аеропорту Монастир у Тунісі. За словами пасажирів, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань відносно повернення громадян України додому.

Близько 160 українських туристів 2 липня не можуть вилетіти додому з відпочинку в Пальма-де-Майорка. У прес-службі туроператора «JOINUP» Укрінформу пояснили затримку з вильотом туристів з Пальма-де-Майорка технічною несправністю літака компанії Yanair, який мав відвезти 2-го липня туристів із України на відпочинок у Пальма-де-Майорку і повернутися з тими українськими туристами, які перебувають на островах.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що ліцензії туроператорів, які не виконують своїх зобов'язань, будуть скасовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-