На Прикарпатті влаштували унікальний фестиваль

На Прикарпатті влаштували унікальний фестиваль

Фото
Укрінформ
У селі Гошів Долинського району Івано-Франківської області в неділю, 1 липня, вчетверте відбувся фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної держадміністрації. 

"У селі Гошів Долинського району у монастирі Чину св. Василія Великого за підтримки обласної та районної адміністрацій, а також благодійного фонду "Україна Інкогніта" відбувся IV Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва "Дзвони Ясної Гори єднають усіх", - йдеться в публікації.

Як зазначили в ОДА, фестиваль є унікальним не лише для Прикарпаття, а для всієї України. Адже карильйони – рідкісні музичні інструменти, які здебільшого поширені в країнах Західної Європи. В Україні є лише два таких, і гошівський – один із них. Саме тому чотири роки тому з метою популяризації мистецтва гри на карильйоні тут було започатковано фестиваль.

Читайте також: Український "Етно-хутір" в Ізраїлі пройшов із великим успіхом

"Після проведення першого фестивалю карильйонного мистецтва в музичних школах чотирьох міст області – Івано-Франківську, Калуші, Коломиї та Долині – була розроблена унікальна експериментальна програма навчання гри на карильйоні", – розповів заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

На фестивалі майстерність гри на унікальному інструменті продемонстрували Ірина Рябчун, гурт ARS NOVA. Також для гостей свята виступили струнний ансамбль обласної філармонії ім. Іри Маланюк Quattro Corde та ансамбль бандуристів Навчально-наукового Інституту мистецтва Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Фото: if.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-