До Києва припливе історичний корабель із Литви

До Києва припливе історичний корабель із Литви

Укрінформ
У середу, 27 червня, біля причалу № 10 Річкового вокзалу відбудеться церемонія зустрічі учасників литовського телевізійного проекту "Національна експедиція", які припливуть до столиці кораблем "Вітаутас Великий".

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Литовський телевізійний проект "Національна експедиція" триватиме в Україні з 22 червня до 12 липня 2018 року. Проект існує вже четвертий рік, і в ньому беруть участь відомі литовські історики, журналісти, представники шоу-бізнесу. Проект виконується на замовлення Національної телерадіокомпанії Литви, відзнятий матеріал транслюється литовським телебаченням (планується створити 25 телепередач). Команда експедиції пливтиме Дніпром на історичному кораблі "Вітаутас Великий", у такий спосіб сприяючи популяризації спільної історії Литви і України, знайомлячи глядачів з українською культурою, природніми та історичними пам’ятками, сьогоденням, зміцнюючи литовсько-українські зв’язки", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Сплав Дністром: новий туристичний маршрут випробували на Буковині

Зазначається, що "Вітаутас Великий" – це копія старовинного литовського корабля XVIII ст., фрагменти якого було знайдено на річці Нямунас. Довжина судна – 13 м, ширина – 2,7 м, його вага становить 4 т.

Під час експедиції, крім Києва, заплановано зупинки й відвідування Переяслав-Хмельницького, Канева, Черкас, Кременчука, Кам’янського, Дніпра, Запоріжжя, села Веселого і Херсона. Експедиція завершить свій маршрут в Одесі й Білгород-Дністровському.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-