Чернівці отримали публічний геопортал

Чернівці отримали публічний геопортал

Укрінформ
У міській раді презентували публічний геопортал Чернівців, на якому можна буде побачити, де в місті громадські зелені зони для відпочинку, детальні схеми територій, а також можна аналізувати, наскільки Чернівці є комфортними для туристів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є карти територій міста, позначені різні зони – зелені насадження, тротуари. Можна аналізувати, наскільки Чернівці є комфортними для туристів. Ця система є інструментом не лише для працівників міської ради, а й для мешканців та громадських організацій, які можуть подавати свої пропозиції щодо покращення інфраструктури Чернівців", – сказала під час презентації геопорталу начальник відділу комп’ютерно-технічного забезпечення міської ради Тетяна Лебухорська.

Окремо на порталі розробили мапи дитячих майданчиків. Це буде зручно для авторів проектів бюджету ініціатив, які зможуть побачити, де бракує дитячих майданчиків, а де – ні, зазначають автори порталу.

Читайте також: На Сумщині презентовано мандрівний сайт із цікавинками області

"Це перший крок для побудови "розумного міста". Зараз активно працюємо над розвитком містобудівного кадастру, оцифровуємо містобудівну документацію, розміщуємо її на геопорталі. Серед найближчих кроків – робота над земельним кадастром. Вже сьогодні кожен мешканець за допомогою детального плану території, карти охоронних зон може дізнатися про режим використання територій, плани розвитку мікрорайону", – цитує міського голову Олексія Каспрука прес-служба міськради. 

За словами авторів, накладаючи різні шари інформації один на один, користувач може досліджувати місто, виявляти прогалини та шукати перспективи для розвитку.

Наразі на геопорталі розміщено понад 30 інформаційних ресурсів.

Адреса порталу: map.city.cv.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-