На Чернігівщині відбувся фестиваль кобзарського мистецтва

На Чернігівщині відбувся фестиваль кобзарського мистецтва "Вересаєве свято"

Укрінформ
VII Всеукраїнський фестиваль кобзарського мистецтва "Вересаєве свято", що відбувся у суботу в Сокиринцях на Чернігівщині, відвідали тисячі гостей.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник відділу культурного розвитку департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Ліна Артюхова.

 "Фестиваль відвідало дуже багато людей - тисячі", - сказала вона.

За її словами, участь у концертній програмі брали солісти, професійні та аматорські колективи. Виступали, зокрема, Національна заслужена капела бандуристів України ім. Майбороди, чернігівська капела бандуристів ім. Вересая, зразковий дитячий ансамбль "Соколики" Чернігівської музичної школи № 1, колективи з багатьох районів Чернігівщини, а також із Закарпаття, Київщини, Львівщини, Сумщини, інших регіонів. Всі вони єдиним зведеним хором відкрили фестиваль відомою піснею на слова Тараса Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий". Чи підтримав хтось в Україні оголошений чернігівцями флешмоб з одночасного виконання цього твору, поки що невідомо, бо ніхто в Сокиринці з цього приводу не телефонував.

Читайте також: У найстарішому місті Тернопільщини відзначають “Свято замку”

Велике музичне свято традиційно проходило на малій батьківщині видатного українського кобзаря Остапа Вересая. За словами Артюхової, на сьогодні воно стало вже візитною карткою Чернігівщини та подією загальнодержавного значення в культурно-мистецькому житті України. Це тому, підкреслила вона, що таких інструментів, як кобза та бандура, немає ніде у світі, а звучання їх - оригінальне й унікальне.

 Фестиваль "Вересаєве свято" проходив на території Сокиринського архітектурно-паркового комплексу. В Сокиринському парку працювало "Містечко майстрів". Учасники та гості фестивалю мали можливість оглянути Палац Галаганів та вшанувати пам’ять Вересая на його могилі.

Фото: КНУКіМ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-