Рівне відкриє туристам історичні таємниці

Рівне відкриє туристам історичні таємниці

Укрінформ
У Рівному почали встановлювати інформаційні таблички на фасадах історичних та інших будівель в межах фінального етапу проекту "Від мамонтів до Рівного".

Про це повідомляє "РадіоТрек"

"Це фінальний етап реалізації проекту по Громадському бюджету, над яким наше управління культури працювало більш як півтора роки. Табличок буде 150, зараз їх встановлено 40 чи 30. І будуть капітельки, на місці будівель які вже не існують, які знесені або не пережили Другу світову війну. І біля пам’ятників, щоб люди знали, хто робив той чи інший пам’ятник, яка над ним працювала бригада скульпторів, монументалістів", - розповів начальник міського управління культури Тарас Максименко.    

Зазначається, що завдяки такій ініціативі містяни й туристи знатимуть про Рівне більше, адже, крім уже оприлюдненої на фасаді інформації, за допомогою телефона можна буде перейти на сайт history.rv.ua, де зібрано усю історію міста.

Читайте також: У Рівному з'явився співочий фонтан

Таблички, які встановлюють на будівлях, виготовляють у Рівному. Вони створені зі спеціального композиту, тож не вигоратимуть на сонці й не псуватимуться взимку від морозу та снігу.

Коли саме завершать монтаж табличок і капітельок, Тарас Максименко не уточнив, зазначивши, що зараз робота саме у розпалі.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-