У Сумах залунають

У Сумах залунають "Сурми України"

Укрінформ
У межах святкування Дня Конституції в Сумах відбудеться традиційний, 17-й за ліком, міжнародний фестиваль духової музики "Сурми України".

Про це під час брифінгу в Сумській міськраді сказала заступник міського голови Віра Мотречко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До фестивалю готуємось всебічно та ґрунтовно, аби прийняти учасників і гостей на високому рівні та створити свято, адже "Сурми України" – це захід, за яким Суми знають в Україні та Європі", – наголосила Мотречко.

За її словами, для участі у фесті до Сум приїдуть кращі духові оркестри Києва, Одеси, Чернігова, Кременчука, Новомосковська, а також Польщі.

Загалом для сумчан і гостей міста заграють 14 колективів. А це понад 500 учасників.

Дебютуватимуть на заході цьогоріч оркестри Почесної варти та в/ч Національної гвардії України, а також дитячий колектив із Київської області.

Читайте також: Калуш запрошує на “Бастіон”

Як відзначила на брифінгу начальник відділу культури та туризму Сумської міськради Наталія Цибульська, фінансування фестивалю здійснюється за кошти міського бюджету. На це передбачено 600 тисяч гривень.

За її словами, суб’єкти господарювання йдуть назустріч організаторам заходу, надаючи знижки на проживання та харчування учасників, тим самим також сприяючи проведенню мистецького свята.

"Для фестивалю цифра 17 – вагома. Він, так би мовити, досяг зрілого віку. Це свідчить про стабільність його проведення. Додам, що ті, хто хоч раз взяли в ньому участь, залюбки повертаються, а ті, хто ще не були, прагнуть потрапити", – стверджує начальник відділу культури та туризму.

Фестиваль традиційно розпочнеться напередодні Дня Конституції України – 27 червня.

Наступного дня, 28 червня, відбудеться марш-парад вулицею Соборною, виступи колективів на різних майданчиках міста, концерт в театрі ім. Щепкіна та яскраве шоу на стадіоні "Ювілейний".

Вхід на всі заходи – вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-