Туристи зможуть переночувати в стародавніх храмах Японії

Туристи зможуть переночувати в стародавніх храмах Японії

Укрінформ
Починаючи з цього літа, всім гостям Японії вперше випаде нагода не лише побачити на власні очі традиційні храми й монастирі, зведені багато століть тому, але й залишитися на ніч в їхніх стінах.

Для цієї мети було спеціально розроблено онлайн-сервіс під назвою Terahaku у співпраці з такими великими порталами з оренди житла, як Booking.com і Airbnb, пише Lonely Planet.

Вже з середини червня в Японії набуде чинності закон, що надає можливість використовувати релігійні установи країни як комерційне житло, а офіційний запуск сервісу намічено на 18 липня.

Читайте також: Японія може дати безвіз Україні вже за півтора року - депутат

Наразі база налічує близько 100 храмів, зокрема великий буддійський монастир і храмовий комплекс Міі-дера неподалік від найбільшого в Японії озера Біва. Планується, що впродовж наступних трьох років кількість об'єктів збільшиться до 1000.

За словами творців Terahaku, послуга допоможе мандрівникам ближче познайомитися з традиційною японською культурою та історією країни.

Читайте також: Японці запускають незвичайний туристичний поїзд

Залежно від кожного конкретного храму гості зможуть брати участь у медитаціях, вивченні традиційних буддійських текстів, виготовленні рукописних копій сутр, а також скуштувати страви сьодзін-рьорі – знаменитої традиційної вегетаріанської кухні буддійських ченців.

Фото: Alamy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-