Колочава запропонує туристам ріплянку
Укрінформ
У Колочаві, що на Закарпатті, 16-17 червня влаштують традиційний гастрономічний фестиваль ріплянки.
Захід відбудеться на території Музейного комплексу "Старе село", повідомляє "Турінформ Закарпаття".
Гості зможуть продегустувати головну страву свята – ріплянку по-колочавськи з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою.
Ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожній хаті села. Складається вона з розвареної на пюре картоплі ("ріпи" – діалект.) та кукурудзяної муки. Варять ріплянку на повільному вогні в чавунній каструлі, постійно помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).