Стало відомо, коли туристів відправлять на

Стало відомо, коли туристів відправлять на "розумний" маршрут у Черкасах

Укрінформ
У п’ятницю, 8 червня, в Черкасах відбудеться відкриття першого в місті "розумного" туристичного маршруту. 

Про це на нараді в Черкаській міськраді заявила директор департаменту економіки Ірина Удод, повідомляє "ІнфоМіст"

"Сьогодні ввечері буде привезено таблички, прошу міського голову дати доручення змонтувати їх, робота досить складна, але її треба буде оперативно виконати", – сказала директор департаменту.

Зазначається, що до числа міських "родзинок" увійдуть так званий Блакитний палац, чоловіча гімназія, Палац одружень, винний склад, жіноча гімназія Городецького. Загалом – 30 об’єктів. 

Черкаси стануть шостим містом на мапі цього інтерактивного проекту. Такі маршрути вже є у Полтаві, Чернівцях, Херсоні, Ужгороді, Львові.

Читайте також: Черкащину за рік відвідало понад мільйон туристів

Усі маршрути  прокладено за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршрутах встановлюються безпосередньо біля пам’яток, а стрілки вказують шлях до наступної локації.

Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета людина потрапляє на сторінку з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об’єкта – площі, будинку, пам’ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовані інші QR-таблички.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-