Будапешт заборонив сигвеї в центрі міста

Будапешт заборонив сигвеї в центрі міста

Укрінформ
У Будапешті за прикладом інших європейських міст вирішили заборонити пересування на сигвеях в пішохідних зонах центру міста.

Ухвалений владою угорської столиці закон набуває чинності з середини червня і поширюється також на електричні велосипеди, рикші й деякі інші види двоколісних транспортних засобів, повідомляє euronews.

За словами представника фірми, що займається орендою сигвеїв, використання цих транспортних засобів було нещодавно заборонено в Празі. Після цього кілька компаній перевели свій бізнес до столиці Угорщини. Це призвело до значного зростання кількості такого електротранспорту на вулицях міста. Тому місцева влада почала реагувати на ці зміни.

Багато місцевих туроператорів зазначають, що сигвеї та інший електричний транспорт є гарним варіантом для оглядових екскурсій. Попри те, що компанії платять податки і створюють робочі місця, критики вважають, що такого транспорту стало занадто багато, а це становить небезпеку для пішоходів.

Читайте також: В Аджарії туристів відправлять на пригодницький маршрут ущелиною

За словами керівника центрального району Будапешта Петера Сота, сигвеї занадто тихі й дуже швидкі, тому пішоходи їх просто не помічають. "Ми часто бачимо на вулицях людей, які користуються засобом пересування вагою 30-40 кг вперше у своєму житті. Це становить серйозну загрозу для пішоходів", - зауважив він.

Як пише About Hungary, за порушення правил штрафуватимуть на 50 тисяч форинтів (155 євро), якщо порушник погодитися заплатити на місці. Сума штрафу зросте до 150 тисяч форинтів (470 євро), якщо його буде сплачено пізніше.

Фото: About Hungary

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-