У Вінниці у програмі Дня Європи - вісім фестивалів

У Вінниці у програмі Дня Європи - вісім фестивалів

Укрінформ
У Вінниці у програмі свята з нагоди Дня Європи - вісім фестивалів, виступи відомих гумористів, концерти, а також рекордний танцювальний флешмоб.

Зокрема, на «Liverpool Music» віступатимуть волинщики й звучатимуть твори о Шекспіра англійською мовою. Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«День Європи  у Вінниці - це свято, яке об’єднує не тільки всю громаду, а й робить місто яскравою туристичною локацією. Аби задовольнити смаки та інтереси всіх, центр міста перетвориться на пішохідну зону з цікавими інтерактивними, мистецькими та арт-майданчиками. Вінничани та гості міста можуть побувати на восьми різноманітних фестивалях. Ми стартуємо із танцювального флешмобу, в якому візьмуть участь 1500 учасників – і навіть сподіваємось на встановлення національного рекорду», - повідомили у департаменті.

Задля зручності вінничан і гостей міста у Вінниці створили дев’ять великих локацій, кожна з  яких матиме власну культурну програму та розваги на  всі смаки.

Так, на Майдані Незалежності  одразу після офіційного відкриття о 14.00 розпочнеться симфо-шоу у виконанні «Prime Orchestra», яке продовжиться танцювальним шоу «Jazzballetkiev». Також тут проходитиме фестиваль «VinBookFest», працюватиме міні-музей «Історія книги», будуть просторові інсталяції, мистецький проект «Архітектурна мозаїка Європи», різні виставки.

Читайте також: Українці відзначають День Європи

Ближче до вечора на майдані Незалежності виступить українська співачка Христина Соловій.

Центральна вулиця міста Соборна стане місцем фестивалю «Вулиця європейського мистецтва». Тут діятимуть творчі локації «Класика», «Сучасне мистецтво» та «Джаз», де виступатимуть кращі колективи міста, області та Республіки Польща. Окрім того, тут будуть різноманітні фотозони, зони відпочинку,  інсталяції в 3D-форматі, квіткові композиції і традиційні «живі» фонтани.

На площі Європейській проходитиме VII Всеукраїнський фестиваль «Студентська весна», а на майдані Небесної Сотні виступатимуть кращі фольклорні колективи області й міста. В межах фестивалю «Україна вишивана» тут влаштують виставку традиційного національного вбрання Східного Поділля, покажуть вишиті рушники майстрів Вінниччини. Родзинкою цієї локації стане дефіле у національних костюмах та стилізованому українському одязі.

У Центральному міському парку на майдані біля Літнього театру відбудеться фестиваль «Зірковий олімп». Для вінничан та гостей свята співатимуть учасники різноманітних ТВ-шоу. На алеях парку відбудеться фестиваль вуличної їжі «VinnytsiaFoodFest».

На Центральному міському стадіоні з 12.00 триватиме фестиваль «Сила міст - 5». Відомі українські стронгмени влаштують показові виступи, а також тут відбудуться Всеукраїнські змагання з чирлідингу.

На площі «Ліверпуль» відбудеться  фествиаль «Liverpool Music», - тут виступатимуть рок-гурти, волинщики та  читатимуть твори о Шекспіра англійською мовою. Виступ волинщиків стане новинкою цього року.

Також  під час святкування Дня Європи відбуватиметься проект «Ніч Європи у Вінниці». У межах цього фесту на Майдані Незалежності відбудеться вистава-балет «Дон Кіхот», на Європейській площі виступатиме театр реконструкції «Київська Русь», а у вінницькому костелі  -  вечір органної музики. Краєзнавчий та художній музеї проводитимуть нічні екскурсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-