Харків приймає Х Міжнародний туристичний форум

Харків приймає Х Міжнародний туристичний форум

Укрінформ
До ста представників туристичної сфери з міст України та понад десяти країн світу зібрав дводенний Х Міжнародний туристичний форум "Харків: партнерство в туризмі", що відкрився в Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас, представників туристичного сектору, важливо наголосити на активній позиції, яку займає Харків на туристичній мапі України. Він представляє нашу країну на всіх міжнародних форумах і національних заходах. До того ж тематика ювілейного форуму дуже актуальна. Ми будемо говорити про те, що сьогодні в Україні сім об'єктів культурної спадщини внесено до реєстру ЮНЕСКО, і ще близько 150 тисяч національних пам'яток архітектури, цікавих для туристів, повинні виявитися в цьому списку. Також під час панельних дискусій буде порушено багато важливих питань щодо збереження культурної спадщини та розвитку креативних індустрій", - зазначив на відкритті форуму радник першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України, президент Національної туристичної організації Іван Ліптуга.

Читайте також: Харків оголосив конкурс туристичних проектів

За словами першого заступника міського голови Харкова Ігоря Терехова, участь у форумі широкого кола представників туристичної сфери говорить про те, що Харків як об'єкт туризму популярний і цікавий: "Ми раді рекламувати своє місто, щоб туристи приїжджали до нас, адже харків'янам є чим пишатися. Зі свого боку міська влада зробить все, щоб Харків розвивався і був найбільш красивим і комфортним містом в Україні".

Як стало відомо, цьогоріч у межах форуму досвідом у галузі туризму поділяться представники Ізраїлю, Польщі, Туреччини, Грузії, Німеччини, Болгарії, Чехії, Словаччини, Іспанії та Китаю. Сьогодні ж угоду про побратимські й партнерські відносини буде підписано з делегацією Республіки Кіпр.

Читайте також: У Харкові туристичні атракції з'єднає зелена лінія

Завтра, 17 травня, в сквері імені Григорія Сковороди, що біля Свято-Покровського монастиря в центрі Харкова, відбудеться фестиваль слобожанських ремесел, популярних в період XVII-XIX століть. Тут же буде організовано майстер-класи з ткацтва (коцарства), різьблення, створення виробів зі шкіри та каменю, виготовлення макетів історичної зброї та одягу, розпису керамічних виробів, валяння з вовни, ліплення з глини. Культурні традиції Слобожанщини часів козацтва представлять артисти Харківського національного театру опери та балету імені Лисенка, студенти Харківської державної академії культури, Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського, перед гостями виступить Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-