Проживання в наметах на Кінбурнській косі може здорожчати

Проживання в наметах на Кінбурнській косі може здорожчати

Укрінформ
У рекреаційних зонах на території Національного природного парку "Білобережжя Святослава" (Кінбурнська коса) на Миколаївщині хочуть підвищити плату за відпочинок у наметах до 100-150 гривень з людини на добу.

Про це йшлося під час "круглого столу" щодо визначення шляхів збалансованого природокористування та рекреації на території Кінбурнської коси 

"Розрахунки показали, що мінімальна вартість проживання однієї людини в наметі на добу має становити 100-150 гривень. Йдеться про п’ять рекреаційних зон – у кожної будуть свої розцінки, залежно від набору послуг", - сказала голова правління "Асоціації лідерів туристичного бізнесу" в Миколаївській області Тетяна Чичкалюк.

Її підтримав народний депутат України Андрій Вадатурський, який ініціював проведення цього "круглого столу". "Я не розумію, як в нашій голові укладаються дві речі: говоримо, що коса повинна бути чистою, але 100 гривень - це дорого. За все потрібно платити. Ви хочете приїхати відпочивати на косу, і щоб вам це нічого не коштувало. Але тоді сюди приїде мільйон людей з такими ж вимогами, і вам не буде де насолоджуватися. Ніхто не хоче платити. Але не буває разом двох речей, щоб красиво і безкоштовно", - сказав Вадатурський.

Читайте також: На Миколаївщині визначили туроператора для нацпарку на Кінбурнській косі

Із ним не погодилися деякі місцеві чиновники й активісти, які стверджували, що ціна навіть 100 гривень зависока, і це може зменшити популярність Кінбурнської коси серед туристів.

Варто зазначити, що торік, відповідно до розцінок на сайті Нацпарку "Білобережжя Святослава", проживання в наметі за одну добу коштувало 25 гривень. Щоправда, у зв’язку з цим виникло багато проблем, зокрема, з облаштуванням територій та вивезенням сміття. Велика кількість туристів залишала за собою багато відходів, які забруднювали тутешню заповідну природу. Тому активісти й екологи забили на сполох.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні цього року вперше було презентовано основні положення Проекту організації території Нацпарку "Білобережжя Святослава". В ньому було визначено п'ять рекреаційних пунктів, які можуть прийняти туристів, але через турагентства. Їх мала визначити спеціальна комісія на прозорих умовах. На іншій території нацпарку ставити намети й проводити інші масові заходи заборонено.

Читайте також: Миколаївщина втрачає туристичний потенціал через розбиті дороги

Переможцем конкурсу із визначення туроператора, який провадитиме туристичну діяльність в рекреаційних пунктах Національного природного парку "Білобережжя Святослава" (Кінбурнська коса) стала ПП "Туристична компанія "Лідер–Тур". Вона взяла на себе відповідальність організувати цивілізований відпочинок.

Півострів Кінбурнська коса поціновувачі прозвали "миколаївськими Багамами". Наразі тут є 23 кілометри незабудованого морського узбережжя зі сліпучо-білим дніпровським піском. У 2009 році тут створено Національний природний парк "Білобережжя Святослава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-