У Тернополі створять 3D-моделі замків

У Тернополі створять 3D-моделі замків

Укрінформ
Тривимірні моделі місцевих старовинних замків почали створювати у Тернополі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проект почали реалізовувати на базі нашого STEM-центру спільно з Національним заповідником «Замки Тернопілля» за підтримки облдержадміністрації. Мета такої комп’ютерної реконструкції та 3D-друк замків Тернопільщини, які зараз знаходяться у напівзруйнованому стані, – привернути увагу до відновлення архітектури оборонних споруд давнини», - зазначив викладач кафедри інформатики та методики її викладання Тернопільського педуніверситету Андрій Вельгач.

Читайте також: Замок "Паланок" встановив туристичний рекорд

За його словами, студенти-учасники проекту перш ніж виготовити модель замку проектують її за допомогою спеціальних комп’ютерних програм, вивчають історичні відомості про фортифікаційні споруди, старі креслення, зображення та матеріали аерозйомки. Також на етапі підготовки до друку тривають консультації з працівниками Національного заповідника «Замки Тернопілля». А вже згодом розроблені моделі постають у пластику.

Перші роботи проекту – Кременецький, Бучацький, Теребовлянський, Язловецький замки – за підтримки обласного відділу туризму вже взяли участь у міжнародній виставці у Жешуві, що в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-