На Львівщині створять ковбойківське містечко за 1 мільйон євро

На Львівщині створять ковбойківське містечко за 1 мільйон євро

Укрінформ
У селі Грабівниця Старосамбірського району Львівщини, планують збудувати туристичне містечко, стилізоване під ковбойський Дикий Захід, але з українською бойківською автентикою.

Як розповів голова Новоміської ОТГ, куди входить Грабівниця, Петро Куляс, у планах місцевих селян – розважати туристів катанням на конях, бричках та ковбойському міні-поїзді, екскурсійними та веломаршрутами, гастрономічним туризмом, повідомляє Zaxid.net

За його словами, уся об’єднана територіальна громада працюватиме над створенням нового туристичного бренду, що поєднуватиме елементи побуту, традицій, архітектури місцевої етнічної групи - бойки - з ідентичними елементами культури американських ковбоїв.

Зазначається, що населення села, розташованого за 4 кілометри від польського кордону, становить близько 300 мешканців.

Проект «COWBOYky: Український дикий захід» реалізовується вмежах ініціативи «Мери за економічне зростання». Він стартував 1 травня і розрахований на три роки. Кошторис проекту – 1 мільйон євро, з яких €900 тис. виділяє Євросоюз, а €100 тис. – власний бюджет Новоміської ОТГ. Ці гроші планують витратити на підведення комунікацій, розроблення проекту й деякі об'єкти туристичної інфраструктури. Для будівництва готелів і ресторанів залучатимуть приватних інвесторів.

Читайте також: У Тетерівській ОТГ на Житомирщині розробляють туристичний веломаршрут

Основна локалізація проекту буде на території колишньогоколгоспу. На закинутій ділянці площею 6,6 га збудують готель приблизно на 100 місць, ресторан, розважальні об’єкти туристичної інфраструктури.

Готуються різноманітні туристичні маршрути: історичний – для ознайомлення з краєм і сусідніми селами, активний пригодницький, а також сільськогосподарський. Туристів возитимуть на сироварню, пасіку, парники, пекарню, сушарню для овочів і фруктів, майстерню морозива. На цих об’єктах відвідувачі побачать, як виробляється продукція, зможуть відвідати майстер-класи й продегустувати та купити натуральні продукти.

"Родзинкою" проекту буде стилізований під ковбойський паровий локомотив з двома вагонами, який кататиме туристів із Самбора до Грабівниці. 50-кілометрова подорож паровим потягом триватиме близько двох годин.

Також буде створений туристично-інформаційний центр, зареєстрована місцева торгова марка «COWBOYky», розроблений дизайн бренду і відповідна продукція.

Водночас зазначається, що наразі доїзддо Старосамбірщиниускладнений поганими дорогами. Тож у Новоміській ОТГ сподіваються на обласну допомогу у вирішенні цього питання.

Ілюстрації: Новоміська ОТГ з презентації проекту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-