У Тернополі приготують півтори тонни "королівського супу"
Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
«Тернопіль вкотре намагатиметься поборотися за статус гастрономічної столиці Україні. Адже вже цієї неділі, 6 травня, файне місто планує встановити ще один кулінарний рекорд і приготувати 1500 літрів традиційної польської страви із назвою «Журек». Приготування відбудеться на Театральному майдані Тернополя», – йдеться у повідомленні.
Також повідомляється, що суп безкоштовно роздаватимуть усім бажаючим.
Як розповідають організатори рекорду, готуватимуть журек у величезному казані. А роздаватимуть страву разом з вареним яйцем, ковбасою та хлібом, щоб повністю дотриматися рецептури.
До слова, приготують цю страву, яку за неперевершений смак часто називають «королівською», під час відкриття туристичного сезону у Тернополі на фестивалі «Тернопільська брама»
Як відомо, місто засноване коронним гетьманом Ян Амором Тарновським, який за походженням був поляком.