Іспанський курорт заборонить здавати приватне житло туристам

Іспанський курорт заборонить здавати приватне житло туристам

Укрінформ
Курортне місто Пальма на іспанському острові Майорка заборонить власникам квартир здавати їх мандрівникам у пік туристичного сезону, ставши першим місцем в Іспанії, яке запроваджує такі заходи.

Обмеження набудуть чинності у зв’язку зі скаргами місцевих жителів, яких не влаштовує підвищення орендної плати через винайм житла туристами під час відпустки, повідомляє BBC

Як зауважив мер Пальми, заборона, яку запровадять у липні, стане зразком для інших міст, які страждають від масового туризму.

Бізнес-асоціації заявляють, що ініціатива матиме фінансовий вплив на багатьох місцевих жителів.

Наразі не зрозуміло, чи заборона стосуватиметься тільки тих власників, які рекламують свої помешкання на сайтах чи за допомогою додатків.

Читайте також: Майорка боротиметься з "п'яним туризмом"

Будинки й шале звільнять від обмежень, якщо вони не розташовані в захищених районах, поруч з аеропортом чи індустріальними зонами.

Зазначається, що місто Пальму, як і багато інших населених пунктів у всьому світі, відвідують щораз більше туристів, зокрема в зв’язку з наданням приватних орендних послуг через сайти і додатки. Від початку 2013 року орендна плата в Пальмі зросла на 40%.

Торік Іспанію відвідало 82 мільйони іноземних туристів. Головними напрямками були Каталонія та Балеарські острови.

Фото: layoverguide.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-