Чехія визначилася з найкращим історичним містом

Чехія визначилася з найкращим історичним містом

Укрінформ
У Чехії обрали найкраще історичне місто 2017 року - ним стало Славоніце.

Населений пункт знаменитий унікальним збереженим історичним центром з селянськими будинками, фасади яких прикрашено технікою сграфіто, повідомляє 420on.cz.

На території Славоніце розміщено 59 архітектурних культурних пам'яток. Його називають маленьким Телчем і перлиною західноморавського Ренесансу. Славоніце - найзахідніше місто історичної території Моравії. Разом із найближчим Дачіце воно входить до двійки єдиних моравських міст на території Південночеського краю. Тривалий час місто намагається потрапити до списку ЮНЕСКО.

Читайте також: Туристам на Тернопільщині допоможе електронна база пам’яток краю

Місто-переможець отримало 1 млн крон на догляд за пам'ятками. Премію передали старості Славоніце Гінеку Блажеку.

«Славоніце відоме як прикордонне місто, куди ще нещодавно було складно доїхати. Більшість людей до останнього часу навіть не знала про його існування. Зараз ми намагаємося системно працювати над збереженням історичного центру міста для наступних поколінь. Премія підтверджує, що у нас це добре виходить», - сказав Блажек.

Саме той факт, що Славоніце в багатьох історичних періодах нікого не цікавило, дало місту змогу зберегти цінні споруди з фасадами й унікальними арками без перебудови.

У 24-му конкурсі на звання найкращого історичного міста брало участь 33 населені пункти. Його проводить Об'єднання історичних місць Чехії, Моравії та Сілезії за підтримки міністерства культури і міністерства регіонального розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-