На Рівненщині стартував фестиваль пасічників - майже півтисячі учасників

На Рівненщині стартував фестиваль пасічників - майже півтисячі учасників

Фото
Укрінформ
На медову столицю цими вихідними перетворилася Рівненщина. Сюди з’їхалися майже півтисячі пасічників. 

Про це повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації.  

“Пасічники зібралися на «Малий бджолярський круг», щоб відкрити сезон. Серед учасників – відомі бджолярі, учені, апітерапевти, медовари та виробники обладнання з  Київської, Дніпропетровської, Харківської, Житомирської, Черкаської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської областей  Долучаються до події й колеги з Польщі”, - йдеться у повідомленні. 

Як зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, Рівненщина славиться своїми традиціями бджолярства. Офіційно в області  зареєстровано близько півтисячі господарств, що займаються цією справою. Зокрема, працює потужне гощанське підприємство «Країна меду». Воно експортує в країни ЄС продукції на 5 мільйонів євро в річному обсязі. 

Читайте також: В Ужгороді стартував винний фестиваль «SakuraWine»

“Це хороший приклад того, що галузь економічно вигідна та достатньо перспективна», -  підкреслив Тимошенко. 

На його переконання, бджільництво цікаве для Рівненщини й з точки зору туризму. Адже в області започатковано проект «Медове коло». Його створили з метою збереження бортництва та популяризації для туристів. 

Під час фестивалю бджолярі діляться ефективним менеджментом медового бізнесу, обговорюють методи лікування бджіл, апітерапію, власне медоваріння.

Відбуваються й майстер-класи, ярмарка медової продукції та найсучаснішого обладнання, презентації нових книг та часописів.

За інформацією керівника Спілки пасічників Рівненщини Андрія Тимощука, в найближчих планах рівненських пасічників – проведення медового фестивалю із залученням медоварів не лише області, а й усієї України. 

До Рівненщини на фестиваль з'їхалися півтисячі пасічників / Фото: Рівненська ОДА

Фото: Рівненська ОГА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-