Китайці хочуть запустити рейси з провінції Хайнань в Україну

Китайці хочуть запустити рейси з провінції Хайнань в Україну

Укрінформ
Китай планує створити у своїй провінції Хайнань систему вільних портів, перетворити острів на центр туризму і відкрити прямі авіарейси між провінцією і Україною.

Про це в ході зустрічі з делегацією українських журналістів сказала заступник генерального директора Відділу зовнішніх та закордонних справ Китаю у провінції Хайнань Даі Жень, повідомляє кореспондент Укрінформу з адміністративного центру провінції Хайкоу.

“Зараз у нас всього 57 міжнародних рейсів. За 2-3 роки ми плануємо збільшити їх до 100 рейсів. І зараз існують гарні перспективі відкрити прямий рейс до України”, - сказала вона на зустрічі журналістам, зазначивши що це перший візит української делегації журналістів, який при цьому збігся із датою оголошення про скасування віз для українців у Хайнань.

Зараз перед Хайнанєм уряд Китаю поставив завдання розширити зону вільної торгівлі на всю провінцію. Перша ЗВТ у Китаї була створена у Шанхаї, а зараз їх в країні 11, але вони порівняно невеликі.

Читайте також: Китайська провінція скасувала візи для українців

Раніше на зборах, присвячених 30-річчю заснування провінції і створення Хайнанської спеціальної економічної зони, голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що ЦК КПК постановив підтримати створення пілотної зони вільної торгівлі, а також сприяти будівництву на острові порту вільної торгівлі із китайською специфікою.

Окрім того, ЦК КПК та Державна рада КНР (уряд Китаю) нещодавно оприлюднили документ про підтримку зусиль провінції із всебічного поглиблення реформ і відкритості. У 2020 році Китай планує побудувати на Хайнані пілотну зону вільної торгівлі, а до 2025 року перейти на новий етап відкритості і попередньо створити систему портів вільної торгівлі. До 2035 року модель функціонування портів вільної торгівлі має бути вдосконалена. Відповідно до цього документа, для будівництва зони і порту вільної торгівлі буде заохочуватися створення цільових інвестиційних фондів за участю закордонних інвесторів. Сі Цзіньпінь запросив інвесторів з усього світу на Хайнань для інвестування та сприяння будівництву хайнанського порту вільної торгівлі. Він також повідомив, що закордонним технічним спеціалістам буде надаватись житло і робота на острові, а найкращі закордонні студенти зможуть отримати роботу і заснувати свою справу.

Як повідомляв Укрінформ, китайська провінція Хайнань скасувала візи для громадян України.

Окрім українців, цю китайську провінцію без віз зможуть відвідувати громадяни ще 59 країн світу.

Таким чином, безвізовий режим із провінцією Хайнань почне діяти з 1 травня. Термін можливого перебування туристів на острові без віз становитиме 30 днів.

Нові правила діятимуть як щодо туристичних груп, так і щодо окремих мандрівників, які приїжджатимуть на острів, користуючись послугами туристичних агентств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-