У Львові показали знайденого на Прикарпатті мамонта

У Львові показали знайденого на Прикарпатті мамонта

Фото, відео
Укрінформ
У Львові відреставрували й змонтували кістяк самиці мамонта.

Про це повідомляє “Гал-інфо”.

“У львівському Державному природознавчому музеї Національної академії наук України завершили реставрацію та монтування головного експонату майбутньої виставки – кістяка мамонта. Сьогодні експонат показали журналістам, відтак до кінця року у музеї відкриють виставку, де цей мамонт, а також опудало волохатого носорога стануть головними артефактами”, - йдеться в повідомленні.

Як розповів старший науковий співробітник Державного природознавчого музею НАНУ Андрій Бокотей, кістяк належав молодій самці. На момент загибелі їй було 8-10 років.

“Загинула вона в озокеритовій ямі. Важко передбачити, як саме вона туди потрапила, але з в’язкої речовини тварина вже не змогла вибратися, вона потонула. Завдяки тому, що нафта та парафіни - чудові консерванти, збереглися м’які тканини, шкіра та фрагменти шерсті. Власне, ми маємо зразки її шерсті, мамонтиха була руденькою”, - сказав він.

Читайте також: Львівський музей відреставрував унікального волохатого носорога

Бокотей додав, що в залі, де експонуватимуть кістяк мамонта, буде починатися розповідь про Льодовиковий період. Йтиметься про великих викопних тварин, які не дожили до наших днів: мамонтів, волохатих носорогів, печерних левів, ведмедів та гієн.

У Львові показали галицького мамонта / Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

За інформацією ЗМІ, вартість реставраційних робіт мамонта та волохатого носорога становить близько півмільйона гривень.

Цей кістяк мамонта знайшли у 1907 році в с. Старуня Богородчанського району (Івано-Франківська область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-