Черкащину за рік відвідало понад мільйон туристів

Черкащину за рік відвідало понад мільйон туристів

Укрінформ
Минулоріч Черкаську область відвідало більш як 1,1 млн туристів та екскурсантів.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації.

"Понад 1,1 млн осіб ознайомилися з туристичними родзинками області", - йдеться у повідомленні.

Директор департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік стверджує, що кількість туристів та екскурсантів за рік зросла на 40%.

Він поінформував, що торік на Черкащині стартував процес об’єднання туристичного бізнесу в обласну Асоціацію гостинності. За результатами роботи її туроператорів загалу представили 12 нових туристичних маршрутів. Спільно з компанією Google Україна реалізовано проект "Цифрове перетворення Черкаської області", розроблено 3D-тури і сайт "Мандруй Черкащиною". Крім того, нині користувачі смартфонів мають нагоду протестувати мобільний додаток, який у перспективі міститиме інформацію про всю область.

Читайте також: Близько 30 млн українців щороку подорожують країною - Мінекономрозвитку

За словами Карманніка, зараз фахівці департаменту спільно із Агенцією регіонального розвитку працюють над новою програмою розвитку туристичної галузі в області. Він вважає, що важливо використовувати у цьому напрямку усі доступні можливості, зокрема секторальну підтримку Європейського Союзу.

Нині за підтримки ЄС в області втілюватимуть два туристичних проекти вартістю близько 20 млн грн - на Уманщині та у Кам’янській ОТГ. Втім, наголосив посадовець, порівняно з іншими областями, ця активність була недостатньою. Наприклад, Львіська область подала в п’ять разів більше проектів і зуміла отримати в 2,5 рази більше фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-