В Одесі зустріли перший рейс модернізованого потяга з Кишинева

В Одесі зустріли перший рейс модернізованого потяга з Кишинева

Фото
Укрінформ
На залізничному вокзалі станції Одеса-Головна відбулася урочиста церемонія з нагоди початку курсування пасажирського потяга з підвищеними параметрами комфортності Кишинів - Одеса. Відтепер зі столиці Молдови до Одеси можна дістатися за 3,5 години.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші перемовини щодо запуску цього потяга тривали з молдовськими залізничниками з 2013 року, а торік провели спільну нараду, щоб узгодити позиції. І відтепер з Кишинева до Одеси можна дістатися за три з половиною години, причому, їзди в комфортних умовах. В той час як подорож автобусом триває понад п'ять годин", - зазначив під час церемонії зустрічі модернізованого молдовськими залізничниками дизель-потяга голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

Голова ОДА також висловив упевненість, що "після запуску цього потяга відносини між двома країнами стануть ще тіснішими. І ми на цьому не зупинимося, у літній період запустимо потяг з Одеси до курорту Затока".

Читайте також: Молдова запустила модернізований поїзд до Одеси

В урочистому заході також взяли участь віце-прем'єр-міністр з питань економіки та інфраструктури Республіки Молдова Юліана Дрегелін, член правління ПАТ "Укрзалізниця" Желько Марчек, в.о. директора регіональної філії "Одеська залізниця" ПАТ УЗ Роман Мякішев, гендиректор ДП "Залізниця Молдови" Юрій Топала, голова Представництва ЄС у Республіці Молдова Петер Міхалко, голова Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні Славомір Піхор та інші офіційні особи.

В Одесі зустріли перший рейс модернізованого потяга з Кишинева / Фото: Одеська обласна державна адміністрація

Варто зазначити, що дизель-потяг Кишинів – Одеса розрахований на 260 пасажирів, має високі параметри комфортності, обладнаний мережею Wi-Fi, комфортабельними салонами та розетками для гаджетів. Потяг буде курсувати тричі на тиждень - у п’ятницю, суботу і неділю. Відправлення з Кишинева - о 6 год. 57 хв., а прибуття до Одеси о 10 год. 46 хв. Відправлення з Одеси - о 18 год. 45 хв., прибуття до Кишинева о 22 год. 27 хв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-