"Стометрівка" і секонд-хенди: Франківськ отримав інтеркультурний путівник

Укрінформ
У середу, 21 березня, в Івано-Франківську відбулася презентація унікального інтеркультурного путівника, в якому зібрано принади міста за версією вихідців з інших регіонів та країн.

Про це повідомляє портал "Правда іф". 

"Це видання – чи не перший путівник в Україні, що показує принади міста Івано-Франківськ, якими їх бачать вихідці з інших населених пунктів, регіонів, країн. 12 людей проведуть вас 12 особливими місцями, які їх вразили, мотивували, де вони надихались, закохувались, знаходили внутрішній спокій і частинку дому. Тим, хто щойно приїхав до Івано-Франківська, інтеркультурний гід допоможе зорієнтуватися, де смачно й недорого поїсти, цікаво провести час, купити фірмовий одяг дешево", - йдеться в публікації.

Проект створили в межах "Івано-франківської інтеркультурної лабораторії пам’яті посла Стівенса", за кошти гранту Корпусу Миру та фонду посла Дж. Крістофера Стівенса. Безпосередньо над створенням гіду працювали члени ГО "Молодіжна організація "СТАН".

Організатори кажуть, що процес створення гіду був нелегким, адже працювати довелося з великим об’ємом інформації.

"Іноземні студенти показували у Франківську свої улюблені місця, а наші студенти показували те, що їм подобається. У цьому гіді ми розповідаємо, чим популярна "Стометрівка". Окрім відомих місць Івано-Франківська, ми розповідаємо і про маловідомі куточки. Наприклад, про мурали і навіть про магазини секонду. Інформація доступна і російською, і українською мовою", - зауважив медіа-менеджер молодіжної організації "СТАН" Андрій Волик.

Крім того, в інтеркультурному гіді йдеться і про унікальні франківські цікавинки: "Свято Ковалів", фестиваль "Порто Франко" та "Квадрат Курбаса".

Читайте також: В Івано-Франківську можна буде стати гідом за три місяці

Путівник, упевнені його автори, буде цікавим не лише для тих, хто щойно приїхав до Івано-Франківська, а й для місцевих, адже дасть змогу по-новому подивитися на власне місто.

Автори сподіваються, що буде й друга частина гіду. Кажуть, поки ще є великий фронт робіт в Івано-Франківську. У планах – яскравий інтеркультурний гід у відеоформаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-