Популярний тропічний острів хочуть закрити для туристів

Популярний тропічний острів хочуть закрити для туристів

Укрінформ
Знаменитий філіппінський острів Боракай може закритися для відпочивальників на рік.

Уряд Філіппін закликає президента Родріго Дутерте закрити Боракай для туристів максимум на рік у спробі вирішити низку екологічних проблем, з якими останнім часом зіткнувся острів, пише місцеве видання Manila Bulletin.

Як заявив секретар з питань довкілля та природних ресурсів Філіппін Рой Сімату, цей захід дозволить безперешкодно виконати дії щодо відновлення і збереження Боракаю як основного туристичного напрямку країни.

За словами посадовця, з 2016 року щомісячні екологічні моніторинги показують високу концентрацію забруднення продуктами життєдіяльності людини на пляжі Булабог, розташованому в східній частині острова. Туристи все частіше скаржаться на шкірні захворювання, які проявляються після відпочинку на цьому популярному серед кайтсерферів пляжі.

Читайте також: Мандрівники назвали найкращі острови світу

Крім того, на острові щодня виробляється від 90 до 115 тонн сміття. Водночас місцеві служби можуть вивозити лише 30 тонн на день, залишаючи решту на острові.

Також повідомляється про 937 незаконних споруд у лісових і водних угіддях Боракаю.

В уряді зазначають, що для відновлення острова в його первозданному стані необхідно модернізувати каналізацію, організувати систему утилізації твердих побутових відходів, знести незаконні будівлі, розширити наявні та побудувати нові дороги, раціоналізувати транспортну систему.

Розпорядження про закриття острова набуде чинності через 30 днів після того, як президент Дутерте оголосить про режим лиха на острові.

Тим часом уряд робить усе, щоб перерозподілити туристичні потоки на інші острови Філіппін.

У 2017-му острів Боракай став найкращим у світі за версією видання Condé Nast Traveler. Минулого року його відвідало близько 2 мільйонів туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-