Домініканський монастир на Львівщині стане центром паломницького туризму

Домініканський монастир на Львівщині стане центром паломницького туризму

Укрінформ
У смт Підкамінь, що на Львівщині, відреставрують пам'ятку архітектури національного значення – храм і дзвіницю Домініканського монастиря 18 століття. 

Як розповіла начальник відділу охорони історичних пам’яток департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Ганна Харун, на роботи, зокрема, передбачено 24 млн грн у межах реалізації транскордонного проекту, повідомляє "Вголос"

"У 2017 році цей об'єкт подали на міжнародний проект "Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні". Він отримав перемогу. Ми виграли 24 млн грн для реставрації пам'ятки та облаштування малої туристичної інфраструктури навколо монастиря", - зазначила Харун.

Читайте також: Львівщиною проклали новий маршрут для автотуристів

Вона уточнила, що в межах реалізації проекту планують повністю відновити дзвіницю монастирського комплексу, фасади, інтер'єр пам'ятки, щоб пристосувати цю будівлю для діяльності центру паломницького туризму. Також збираються виконати зовнішні роботи: облаштувати парк, оглядовий майданчик та встановити інформаційні таблички для туристів. Проект реалізовуватимуть упродовж 2018-2020 років.

Крім того, чиновниця розповіла, що впродовж 2009-2012 років у Домініканському монастирі за обласні кошти замінили верхівку дзвіниці, відновили дахи, зняли для реставрації скульптури Пінзеля. Тоді вдалося вивести 56-метрову дзвіницю з аварійного стану. Проте упродовж минулих років з обласного бюджету виділяли від 300 до 800 тис. грн. Цих коштів, за словами Харун, було замало для відновлення такого об'єкту, тому процес реставрації затягнувся. 

Фото: ishchuk.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-