До Чернігова привезли унікальну експозицію

До Чернігова привезли унікальну експозицію "Корони світу"

Фото
Укрінформ
У Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» триває виставка "Корони світу".

У виставці-ретроспективі головних символів влади минулих епох зібрані вінці, корони, головні убори духовних та світських лідерів різних країн світу, зниклих цивілізацій, пише Чернігів стародавній.

В експозиції представлено більше 70-ти шедеврів, частина з яких є оригіналами, частина є копіями та реконструкціями корон, що знаходяться у музеях Австрії, Італії, Великобританії, Франції, Румунії, Єгипту та інших країн світу, а частина є реконструкціями корон, що вже на сьогодні втрачені і не існують у світі.

До Чернігова привезли унікальну експозицію "Корони світу"/ Фото: Віктор Кошмал

Окремо слід відзначити корони Володимира Великого і Анни Візантійської. Реконструкція корон X-XI ст. Святого Володимира і Анни Візантійської до цього часу у нашій державі не проводилась і не має аналогів. У цьому проекті її виконано вперше. Основою послужили фрески, монети (злотники і сребреники) та візантійські пам’ятки.

Читайте також: Підземна Тернопільщина: в пошуках гіпсових кристалів та перлин

В експозиції презентуються корона короля Данила Галицького, а також імператорські головні убори, зокрема, Наполеона, Російської та Римської імперій. Окрім того, на виставці представлені: Великобританія, Греція, Польща, Румунія, інші європейські країни. Окремою складовою експозиції виступають іменні головні убори церковних владик, вінчальні вінці.

 Серед корон стародавнього світу є реконструкції корон Нефертіті, Тутанхамона, царів Шумеру та Ассирії.

Також вражають уяву головні убори володарів величних цивілізацій Америки - ацтеків, майя, інків та інші експонати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-