На Сардинії хочуть заборонити пляжні рушники

На Сардинії хочуть заборонити пляжні рушники

Укрінформ
Влада Стінтіно, що є однією з найпопулярніших пляжних зон італійської Сардинії, хоче запровадити заходи для збереження місцевого популярного пляжу з білосніжним піском Ла-Пелоза.

Як одна з ідей пропонується повна заборона на рушники, так як багато піску прилипає до вологої тканини і виноситься за межі пляжу, на якому в розпал літнього сезону щодня може відпочивати до декількох тисяч осіб, повідомляє The Local.

Крім того, деякі туристи навмисно збирають пісок, щоб забрати з Сардинії як сувенір попри сувору заборону.

Читайте також: Туристів на Сардинії штрафують за спробу вивезти пісок

У зв'язку з цим мерія Стінтіно також хоче заборонити приходити на пляж з великими сумками - замість них туристам запропонують орендувати багаторазову прозору сумку. Замість же рушників відпочивальники зможуть взяти напрокат килимки або складані стільці.

Однак дані пропозиції місцеві жителі зустріли з обуренням і звинуваченнями в бік влади містечка в спробах перетворити Стінтіно на "курорт для заможних".

"Люди можуть говорити, що завгодно. Головне - врятувати Ла-Пелозу. Ідея заборони на рушники не виникла з нізвідки, а ґрунтується на наукових дослідженнях", - зазначив мер Стінтіно Антоніо Діана.

Фото: www.sardiniapost.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-