Закарпатські рятувальники попросили гірських туристів реєструватися

Закарпатські рятувальники попросили гірських туристів реєструватися

Укрінформ
Туристи перед гірською мандрівкою обов’язково повинні реєструватися в рятувальному підрозділі.

Про це нагадала прес-служба У ДСНС України в Закарпатській області. 

"Щоб гірська мандрівка не перетворилася на жахіття, туристичній групі перед виходом у гори необхідно обов’язково зареєструватися в найближчому рятувальному підрозділі (їхній перелік міститься на офіційному сайті Управління ДСНС України у Закарпатській області) та отримати консультацію фахівців", - йдеться в публікації.

Під час реєстрації рятувальникам треба залишити маршрут, за яким планується вирушити, контактні номери телефонів, а також орієнтовний час завершення походу. Після спуску з гір потрібно повідомити представникам ДСНС про те, що всі благополучно дісталися пункту призначення. В іншому разі рятувальники вирушать на пошуки туристичної групи.

Читайте також: На Закарпатті за вихідні відшукали 16 зниклих туристів

Крім цього, якщо станеться лихо, реєстрація туристичних груп скорочує час пошуку заблукалих чи постраждалих у незнайомій місцевості людей.

Рятувальники підкреслили, що похід у гори (чи-то взимку, чи влітку) – не прогулянка парком. Така вилазка супроводжується чималим ризиком: заблукати, зірватися зі скелі, зустрітися з хижими тваринами тощо. Утім туристи часто не задумуються над такими перспективами і вважають, що подолають гірські схили без допомоги професіоналів. А це нерідко завершується трагічно.

До того ж представники У ДСНС України в Закарпатській області нагадали, що реєстрація в рятувальному підрозділі – безкоштовна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-