У Відні пропонують роздивитися Клімта зблизька

У Відні пропонують роздивитися Клімта зблизька

Відео
Укрінформ
У шанувальників творчості легендарного австрійського модерніста Густава Клімта з'явилася можливість роздивитися роботи художника в деталях.

Помилуватися фресками, що прикрашають простір над парадними сходами віденського Музею історії мистецтв - на висоті приблизно 12 метрів над вестибюлем, - усі охочі можуть завдяки спеціальному помосту, повідомляється на офіційному сайті музею.

Чотиритонну конструкцію під назвою "Сходи до Клімта", що дає змогу наблизитися до прекрасного, спорудили до 100-річчя від дня смерті художника.

Замовлення на виконання фрески він разом зі своїм молодшим братом Ернстом і колегою Францем фон Матчем отримав у 1890 р., за рік до офіційного відкриття музею. Написані співавторами образи уособлюють різні періоди історії мистецтва - давньоєгипетський, давньогрецький, античний, Раннього і Високого Відродження.

Читайте також: Лайнери частіше літатимуть зі Львова до Відня та Тель-Авіва

Оскільки більшу частину ранніх робіт Густава Клімта було знищено вогнем в останні дні війни в 1945 році, ці твори - все, що залишилося від ранньої творчості художника.

"Сходами до Клімта" можна буде скористатися до 2 вересня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-