У Херсоні до Дня закоханих влаштували романтичну екскурсію художнім музеєм

У Херсоні до Дня закоханих влаштували романтичну екскурсію художнім музеєм

Укрінформ
У Херсонському художньому музеї до Дня святого Валентина провели романтичну екскурсію "У якому стилі ваше кохання?"

Про це прес-служба закладу повідомляє у Facebook.

"До Дня закоханих Херсонський художній музей запросив херсонців та гостей міста на романтичне побачення зі світом мистецтва", - йдеться у повідомленні.

Як інформують в музеї, на екскурсію "В якому стилі ваше кохання?", яка відбулася у суботу, прийшли закохані пари, подружжя, родини з дітьми та компанії друзів. Усі гості отримали святкові листівкі-передбачення, за допомогою яких мали відшукати свої "талісмани" в коханні: твори, присвячені дружинам та музам майстрів минулого. У залах постійної експозиції музею відвідувачам було запропоновано оглянути чотири твори: "Жіночий портрет" Костянтина Маковського, "Пасхальна заутреня" Миколи Пимоненка, "Родина художника" Кіріака Костанді та "Лель" Михайла Врубеля.

Читайте також: "Кохання по-українськи": пари пустять у київський музей за одним квитком

"З іменами цих художників пов’язані історії кохання, які вражають й досі: Маковський зустрів свою 15-річну музу на балу, Пимоненко отримав згоду на шлюб від коханої, ще не встигнувши освідчитись їй, у щасливій родині Костанді народилося вісім дітей, а Врубель закохався в голос відомої оперної співачки Надії Забели на репетиції", - пояснили музейники вибір творів.

Така тематична екскурсія, присвячена романтичній стороні біографій художників, проходила вперше, зазначили в музеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-