П'ятий фестиваль ШЕ.FEST відбудеться у серпні на Черкащині

П'ятий фестиваль ШЕ.FEST відбудеться у серпні на Черкащині

Укрінформ
Щорічний фестиваль Тараса Шевченка ШЕ.FEST відбудеться 18-19 серпня.

Про це оголосили організатори у відеоролику, присвяченому проведенню події.

"Цього року фестиваль відбудеться 18-19 серпня традиційно в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області, на батьківщині Тараса Шевченка", - повідомили організатори. 

Як зазначається, для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть декілька локацій. З головної музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів. Також у програмі п'ятого ШЕ.FEST - екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників. Кожен бажаючий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись у наметовому містечку поблизу Моринців.

Лозунг цьогорічного фестивалю - "Талант бути вільним", адже, вважають організатори, Шевченко, незважаючи на непросту життєву історію, мав унікальний дар - бути вільним. В основі фестивалю - цитата Тараса Шевченка: "І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик...".

Ідея фестивалю - оновлення і популяризація постаті поета, Шевченко завжди має бути модним і актуальним, так само, як і його творчість. 

Читайте також: Цьогоріч Україна покаже своє кіно на восьми фестивалях

ШЕ.FEST - це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, бунтаря, а й неформала своєї епохи і водночас - надзвичайного генія.

Перший ШЕ.FEST відбувся 16-17 серпня 2014 року в селі Моринці з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка. Захід був підтриманий Міністерством культури України. Відтоді він проходить щороку за сприяння Моринської сільської ради, Черкаської обласної державної адміністрації та Міністерства молоді та спорту України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-