У Кореї відкрили найтемнішу будівлю в світі

У Кореї відкрили найтемнішу будівлю в світі

Фото, відео
Укрінформ
У корейському Пхьончхані відкрили першу в світі суперчорну будівлю - олімпійський павільйон, збудований за проектом британського архітектора Асіфа Кхана.

Цей ефект досягнуто завдяки застосуванню матеріалу Vantablack VBx2 – найчорнішого, що нині існують. Він поглинає 99% світла, а людське око сприймає його як порожнечу, повідомляє Archdaily.com.

За відсутності кольору, світла й глибини зорове сприйняття простору змінюється  залежно від кута огляду. Здалеку об'ємна будівля може здаватися повністю пласкою.

Vantablack створено з нанотрубок, розташованих на алюмінієвій фользі. Коли фотони потрапляють на матеріал, вони не відображаються, а перетворюються на тепло.

Павільйон буде вкрито маленькими світловими прутами, що створюють ілюзію зоряного плетива. За задумом архітектора, він повинен нагадувати космос, на який дивляться з Землі.

"З відстані конструкція нагадуватиме краєвид з вікна, що виходить у глибини космічного простору. З наближенням до будівлі це враження збільшується, тому під час входу здається, що вас поглинає хмара чорноти", - говорить Асіф Кхан.

Усередині павільйону на відвідувачів чекає величезна "водна кімната" - мультисенсорна гідрофобна установка для води, яка кожну хвилину випускає 25 тисяч крапель води. Відвідувачі можуть взаємодіяти з тактильними датчиками і задавати ритм для цих крапель. Вони тектимуть жолобами і формуватимуть "озеро", яке висихатиме і з'являтиметься знову.

 Фото: Luke Hayes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-