Туристи перетворили

Туристи перетворили "найпрекраснішу стежку в світі" на туалет

Укрінформ
Трекінгова стежка Мілфорд Трек, що проходить через новозеландський Національний парк Фьордленд, стала черговою жертвою туристичного буму.

Ще 100 років тому цей мальовничий маршрут назвали "найпрекраснішою стежкою у світі", пише Daily Mail. Він простягається на 54 кілометри над льодовиками, через букові ліси й складається з різних перевалів, підвісних містків і спеціально прокладених дерев'яних доріжок. Перед туристами відкриваються неймовірні краєвиди з недоторканими озерами, водоспадами, гірськими піками та долинами.

Однак сьогодні вся ця природна краса страждає від навали туристів, які приїжджають, щоб просто зробити фото в знаковому місці й викреслити його зі свого списку дестинацій, які потрібно відвідати.

Тотальна неповага відпочивальників до природи перетворила деякі місця парку на вбиральню: певними частинами стежки неможливо пройти, не наштовхнувшись на залишки фекалій і туалетного паперу.

Працівники парку обурюються, що це псує імідж туристичного об'єкта, який зараз більше схожий на конвеєр. "Гості парку з навушниками у вухах і з опущеними головами не цікавляться природою, а приїжджають просто зробити селфі", - говорить один із них.

Публикация от Mitchel (@hoponus)

Одна з причин такої ситуації пов'язана з тим, що останнім часом кількість охочих пройти стежкою стрімко збільшилася. За останній рік відвідувачів стало на 12,4% більше. А як порівняти з 2008-м їх стало більше на 50 тисяч осіб. Відповідно кількість безвідповідальних туристів також зросла. При цьому в парку є обладнані місця, де мандрівники можуть відпочити, поїсти і сходити в туалет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-