Вінниччина й Молдова спільно розвиватимуть сільський туризм

Вінниччина й Молдова спільно розвиватимуть сільський туризм

Укрінформ
Громади районів Вінниччини й Молдови розвиватимуть сільський туризм на своїх територіях за допомогою транскордонного співробітництва.

Про це повідомляє i-vin.info.

«Інститут розвитку і соціальних ініціатив «Вііторул» в партнерстві з Ямпільською районною держадміністрацією Вінницької області та Сороцькою районною радою Республіки Молдова розпочинають впровадження проекту «Сільський туризм – вірний крок для стимулювання транскордонного співробітництва між Сороцьким і Ямпільським районами. Проект фінансується Європейським Союзом», - йдеться в публікації.

Реалізатори ініціативи пояснюють, що вирішили розвивати зелений туризм разом, тому що мають багато спільного.

Читайте також: Україна хоче стати провідним європейським центром сільського туризму

Насамперед, сторони хочуть підвищити потенціал постачальників туристичних послуг і можливості місцевих органів влади Сороцького і Ямпільського районів в організації сільського туризму. Для цього проведуть серію тренінгів, поїздок в туристичні пансіонати тощо.

Також партнери планують провести чотири спільні фестивалі, розробити туристичну карту, зняти відеоролики й документальний фільм, в якому буде показана туристична спадщина міст Сорока і Ямпіль. У межах проекту заплановано ремонт культурних громадських установ, а також 15 туристичних пансіонатів (дев’ять у Сороцькому районі, шість у Ямпільському).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-