Поблизу офісу NASA знайшли плиту зі слідами десятків динозаврів

Поблизу офісу NASA знайшли плиту зі слідами десятків динозаврів

Фото
Укрінформ
Плита з піщанику віком понад 100 мільйонів років, яку виявили поблизу Центру космічних польотів імені Годдарда NASA, містить, щонайменше, 70 слідів ссавців і динозаврів

Стаття про те, які ж види динозаврів ходили по цій плиті, була опублікована на сайті NASA.

Сліди на плиті були виявлені місцевим експертом Реєм Стенфордом ще в 2012 році. Розкопки показали, що плита була розміром з обідній стіл, а в наступні роки з'ясувалося, що вона покрита слідами.

Сам Стенфорд, палеонтолог Мартін Локлі з Університету Колорадо в Денвері, і інші вчені за шість років змогли документально підтвердити, що в піщанику залишилися сліди більше 70 динозаврів і ссавців. Зокрема, було знайдено 26 слідів ссавців різних видів.

"Концентрація слідів ссавців на цьому джерелі на порядок вище, ніж в будь-якому іншому в світі. Я не думаю, що коли-небудь бачив плиту такого розміру, що становить пару квадратних метрів, де є більше 70 слідів стількох різних типів", - сказав Локлі.

Читайте також: У Єгипті археологи виявили залишки динозавра віком у 80 мільйонів років

Аналіз слідів доводить, що всі вони, ймовірно, були залишені протягом декількох днів один від одного в місці, яке могло бути краєм болота. Серед цих відбитків могли виявитися навіть сліди хижака і його жертви в ті дні.

"Це як машина часу. Ми можемо поглянути на кілька днів активності цих тварин, і ми можемо це уявити. Плита дозволяє нам глибоко зазирнути в стародавні часи на Землі. Це просто-таки справді незвичайно", - сказав Стенфорд.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-