Запорізький замок Попова розкрив таємниці до ювілею

Запорізький замок Попова розкрив таємниці до ювілею

Укрінформ
Василівський історико-архітектурний музей-заповідник "Садиба Попова", що на Запоріжжі, відзначив своє 25-річчя. 

До ювілейної дати культурний заклад, який зберіг для нащадків неповторний архітектурний ансамбль XIX століття, підготував наукове видання "Василівська старовина", повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА. 

Як розповів в. о. директора Василівського історико-архітектурного музею-заповідника "Садиба Попова" Валерій Стойчев, у виданні зібрано цікаві факти про цей найбільший замок Східної України, де на початку ХХ сторіччя вже діяли метео- та електростанції. У брошурі навіть розкриваються деякі таємниці, зокрема про загадкові підземелля.

Читайте також: У запорізькому замку Попова показали таємне підземелля

Крім того, в приміщенні "Садиби Попова" до ювілею музею відкрили фотовиставку "Історія маєтку Васильєво на фотографіях та поштівках", де можна побачити первинний вигляд садиби, замку та флігелів, дізнатися про долю споруд ансамблю.

"Садиба Попова" – відома пам'ятка архітектури другої половини XIX століття, де у палацово-парковому ансамблі збереглися елементи замку й представлена унікальна музейна експозиція. Садиба вже традиційно стала одним із центрів культурного життя регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-