У Скадовська з'явиться туристична айдентика

У Скадовська з'явиться туристична айдентика

Укрінформ
Київські дизайнери Дмитро Буланов і Сергій Грабінський презентували дві концепції туристичного логотипу та айдентики Скадовського району. 

Як повідомив у коментарі Zruchno.Travel Дмитро Буланов, перед початком розробки концепції дизайнери виїжджали на місце для детального ознайомлення з історією, інфраструктурою і туристичним потенціалом міста.

"Нас запросили в Скадовськ для того, щоб могли краще перейнятися духом та атмосферою цього краю – нам провели екскурсію, розповіли все і показали. Після відвідин Скадовська ми близько півтора тижня займалися розробкою і пошуком рішень – провели аналіз всього того, що ми побачили і почули. Вивчали фотографії, шукали додаткову інформацію. В результаті прийшли до двох концепцій, які ми візуалізували, зібрали в презентацію і 19 січня запропонували свої розробки Скадовському району", – розповів дизайнер.

За його словами, представникам Скадовської райдержадміністрації сподобалися обидві концепції, тому вони взяли час, щоб все обговорити, подумати і зупинити вибір на одній з пропозицій.

"Ми шукали, чим Скадовськ як курортний район відрізняється від Одеси і Криму, наприклад. Що є його індивідуальною особливістю. В айдентиці і логотипі Скадовського району буде фігурувати словосполучення "Скадовський край". Скадовськ спочатку будувався, як порт і як оздоровчий курорт. Його медитативна, спокійна атмосфера – одна з особливостей цього краю...", – зазначив Буланов.

Читайте також: Туристів до Луцька приваблюватимуть шрифтом

Перша концепція, запропонована дизайнерами, розкриває Скадовський район як медитативний, спокійний край. Одним з основних символів, що використовується в айдентиці району, – знаменитий Джарилгачський маяк.

"Є парасольки, які стоять на пляжі, – частина їх зроблена ще за радянських часів. Це один з нейтральних символів, який ми використали. Ще один – старий маяк, який знаходиться на острові Джарилгач. Він використовується і в адміністративній символіці міста. Ми вирішили використати як споглядальний, медитативний образ", – розповідає дизайнер.

Друга концепція - "Синтез чотирьох стихій" - представляє Скадовський край як оздоровчий курорт.

Читайте також: Запоріжжя отримало власну туристичну айдентику

"Під час створення другої концепції, ми відштовхувалися від слогана, який придумав Сергій Павленко (перший заступник голови Скадовської райдержадміністрації, – ред.): "Море цілющого повітря". У цьому слогані відображається і море, і цілюще повітря Скадовська. Концепція називається "Синтез чотирьох стихій" і вона побудована на графічному зображенні цих чотирьох стихій: море, сонце, повітря і пісок", – додав Дмитро.

Побачити візуалізацію концепції жителі і гості Скадовського району зможуть після того, як одну із запропонованих ідей буде офіційно затверджено.

Нагадаємо, Скадовська районна адміністрація уклала договір з Асоціацією індустрії гостинності України і ТОВ "Зручно", згідно з яким команда дизайнерів повинна розробити бренд міста до початку наступного туристичного сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-