Археологи знайшли на грецькому острові-піраміді стародавні споруди

Археологи знайшли на грецькому острові-піраміді стародавні споруди

Укрінформ
Під пірамідальним пагорбом на грецькому острові Даскаліо археологи виявили складну систему дренажу і величезну майстерню по обробці металів.

Вік цих споруд, на думку вчених з Кембриджу, перевищує 4 тисячі років, повідомляє IFLScience.

Вчені вважають, що в третьому тисячолітті до нашої ери будівельники зробили на цьому острівці ступінчасті тераси і покрили їх білим каменем, який привезли з острова Наксос, що розташований на відстані 10 кілометрів від Даскаліо. Це - найбільша штучна структура, побудована на Кікладських островах в південній частині Егейського моря.

Також на острові знайдені сліди мережі дренажних каналів і майстерні, де велася обробка металу. У 2017 році вчені виявили дві майстерні, в яких знайшлося безліч уламків металу, свинцеву сокиру, форми для відливання бронзових кинджалів і наконечників списів.

"Те, що ми бачимо тут з металообробними і іншими майстернями є зачатками урбанізації. Тобто це було об'єднання віддалених громад в мережу, зосереджену в одному місці", - сказав директор розкопок Майкл Бойд з університету Кембриджу.

Читайте також: У Мексиці знайшли найбільшу підводну печеру світу

Знайдено і фрагменти керамічних ємностей для плавки металу. В самому кінці сезону розкопок була виявлена ​​неушкоджена глиняна плавильна піч, але досліджувати її ще тільки належить, пише Новое время.

Оскільки на острівці немає покладів руди, сировину, ймовірно, завозили з материка. "Зважаючи на ці дані, ми повинні переглянути те, що ми знаємо про існуючі шляхи обміну", - підкреслили археологи.

Фото: Майкл Бойд

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-