Чернівецький скансен зроблять привабливішим за 2 мільйони гривень

Чернівецький скансен зроблять привабливішим за 2 мільйони гривень

Укрінформ
На відновлення Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту з обласного бюджету цьогоріч виділено понад 2 млн грн.

Про це заявив голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук під час XI обласного театралізованого фольклорно-етнографічного свята виконавців традиційних зимових звичаїв та обрядів "Від Різдва Христового до Йордану", повідомляє прес-служба ОДА на сторінці в Facebook. 

У театралізованому дійстві на території скансена взяли участь 25 художніх аматорських колективів з усіх районів області та обласного центру, а також професійні колективи.

Читайте також: У Чернівцях двірник підмітатиме вулицю трояндами

"Цьогоріч до відтворення автентичної буковинської культури долучилися колективи-представники з Івано-Франківщини та Київщини", - зазначив Фищук.

Гран-прі конкурсу здобув Чернівецький міський народний театр-студія "Гердан", який отримав грошову винагороду розміром 30 тисяч гривень. Перше місце між собою розділили народний аматорський театр фольклору "Родина" будинку фольклору села Ревне Кіцманського району та народний аматорський ансамбль народного танцю "Юність" Центрального палацу культури міста Чернівці, які отримали по 20 тисяч гривень кожен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-