На житомирського мамонта чекає переселення

На житомирського мамонта чекає переселення

Укрінформ
У Житомирському музеї природи цьогоріч планують переселити унікального мамонта й виставити колекцію зі скульптури птахів і тварин.

Як заявила в.о. начальника управління культури Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва, на заклад культури чекає ремонт і новий концепт-дизайн, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Ми будуємо стратегію розвитку культури Житомирщини. У 2018 році з обласного бюджету виділили кошти на магістрат – Музей природи. Вперше виділені кошти і на концепт-дизайн, і на ремонт. Ми собі поставили задачу на цей рік – переселити нашого мамонта і зробити у музеї унікальну колекцію зі скульптури птахів та тварин. Але, якщо ми зробимо один музей, то не врятуємо культуру на Житомирщині. Тому вирішили «йти від великого до маленького» – до кожного окремого культурного об’єкту, який буде в контексті культурного розвитку області», – розповіла Парфентієва.

Крім того, в.о. начальника культури ОДА наголосила, що для розвитку галузі важливим є не тільки відвідування туристичних пам’яток Житомирщини.

Читайте також: У Франції на аукціоні продали скелет мамонта

«Турист залишається туристом лише тоді, коли залишається на ніч, витрачаючи кошти на вечерю, сніданок, готель, якісний сервіс. Саме тому ми вивчаємо туристичну інфраструктурну складову – скільки маємо готелів, скільки може поміститися людей, яка середня вартість. І рухаємося в напрямку створення туристичних маршрутів. Під час регіонального форуму «Житомирщина – територія можливостей», який відбудеться в квітні 2018 року, ми представимо свій туристичний та культурний продукт», – підкреслила чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирському обласному краєзнавчому музеї зберігається скелет мамонта, відкопаний у селі Бруньки Овруцького району. Але відвідувачам його не показують, бо, крім фондосховища, придатного для експонування приміщення музей не має.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-