Підземелля Воронцовської колонади перетворять на міні-музей

Підземелля Воронцовської колонади перетворять на міні-музей

Укрінформ
У цокольних приміщеннях, виявлених під бельведер-колонадою Воронцовського палацу в Одесі влітку минулого року, планують відкрити невеликий музей.

Про це в понеділок, 15 січня, заявив начальник управління капітального будівництва Одеської міськради Борис Панов під час апаратної наради, повідомляє "Избирком"

За його словами, в музеї буде розміщено різні експонати, знайдені в межах реставрації об'єкта в грудні минулого року. Відповідну пропозицію схвалила Координаційна рада з питань охорони культурної спадщини.

У свою чергу перший заступник Одеського міського голови Анатолій Орловський зауважив, що закінчити всі необхідні роботи в цьому напрямку слід до кінця 2018 року.

Читайте також: Забуті підземелля й барбакан: названо фіналістів конкурсу "Малі міста – великі враження"

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2017-го фахівці, які проводили реставрацію бельведер-колонади Воронцовського палацу, виявили невідомі раніше підземні споруди. Крім того, в шарі будівельного сміття, сформованого після руйнування Орловського (гостьового) корпусу Воронцовського палацу, було виявлено низку цінних археологічних знахідок. Серед них – фрагменти сланцевого шиферу, плити з єврейського і християнського кладовищ, керамічна черепиця-татарка.

Також було виявлено історичні сходи на південному фасаді Бельведер, що формують подобу амфітеатру разом з фрагментами оригінального облицювання з пісковика, стіни й сходи двох алей саду. Основні знахідки датуються серединою XIX - початком XX століть.

Фото: uc.od.ua

Фото на першій сторінці Pavel Kramarenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-