У Луцьку покажуть традиції міського святкування Різдва

У Луцьку покажуть традиції міського святкування Різдва

Укрінформ
У четвер, 11 січня, в Художньому музеї – відділі Волинського краєзнавчого музею, – що розміщений на території Луцького замку, відбудеться акція «Різдвяне сяйво міста».

Організатори заходу планують реконструювати традиції міського святкування Різдва в Україні, повідомляє «Музейний простір Волині».

Зазначається, що в програмі свята – презентація-сюрприз унікальних предметів шляхетського побуту, що використовувалися під час різдвяних свят, із колекції Волинського краєзнавчого музею, декламування різдвяних віршів українських поетів XVII ст., творчі діалоги науковців про давні традиції святкування Різдва в шляхетських родинах та міських оселях українців.

Крім того, відбудеться концерт «Аліса в країні fortepiano чудес» за участю лауреата Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця Аліси Заїки.

Читайте також: Вуличні вертепи й музиканти: Рівне влаштує різдвяну феєрію

Акцію організовано в межах проекту «Довгі осінні, зимові вечори», який передбачає творчі зустрічі, концертні програми, презентації нових книг, мистецьких та літературних доробків.

Вхід на захід – по запрошеннях і музейних квитках, що придбані за 1 день до початку події. Також організатори наголошують на обов’язковому святково-урочистому дрес-коді, щоб створити в музеї особливу різдвяну ауру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-