Гентеші фестивалитимуть на Берегівщині

Гентеші фестивалитимуть на Берегівщині

Укрінформ
У селі Геча на Берегівщині 27 січня відбудеться традиційний фестиваль гентешів (саме так угорською називають різників свиней).

Як повідомляє "Карпатський об'єктив", на гостей свята чекатимуть кращі майстри, виробники гастрономічної продукції Закарпаття та гості з інших країн, які запропонують продегустувати кулінарну продукцію власного виробництва.

М’ясники із закарпатських сіл та з-за кордону демонструватимуть свою майстерність з самого ранку – збір команд розпочнеться о 7 годині. Гостей тим часом пригощатимуть гарячим вином, палинкою та закускою.

Після обробки м’яса команди варитимуть, смажитимуть і тушкуватимуть на відкритому вогні десятки апетитних страв. Кулінари впродовж дня готуватимуть традиційні закарпатські страви зі свинини та змагатимуться за звання найкращого.

Читайте також: Лучани влаштують фестиваль здорового харчування

Переможців визначать у категоріях: "Найкраща гурка", "Найкраща капуста з м’ясом", "Найкраща ковбаса". Водночас приготовленим частуватимуть гостей фестивалю.  На відвідувачів чекають шкварки, гурки, ковбаси, шинка, бограч.

Даний фестиваль є унікальним, бо дає можливість побачити давні традиції, пов’язані із ритуалом різання свиней та приготуванням м’ясних страв. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-