Гентеші фестивалитимуть на Берегівщині
Як повідомляє "Карпатський об'єктив", на гостей свята чекатимуть кращі майстри, виробники гастрономічної продукції Закарпаття та гості з інших країн, які запропонують продегустувати кулінарну продукцію власного виробництва.
М’ясники із закарпатських сіл та з-за кордону демонструватимуть свою майстерність з самого ранку – збір команд розпочнеться о 7 годині. Гостей тим часом пригощатимуть гарячим вином, палинкою та закускою.
Після обробки м’яса команди варитимуть, смажитимуть і тушкуватимуть на відкритому вогні десятки апетитних страв. Кулінари впродовж дня готуватимуть традиційні закарпатські страви зі свинини та змагатимуться за звання найкращого.
Переможців визначать у категоріях: "Найкраща гурка", "Найкраща капуста з м’ясом", "Найкраща ковбаса". Водночас приготовленим частуватимуть гостей фестивалю. На відвідувачів чекають шкварки, гурки, ковбаси, шинка, бограч.
Даний фестиваль є унікальним, бо дає можливість побачити давні традиції, пов’язані із ритуалом різання свиней та приготуванням м’ясних страв.