В Омані туристів пустили до арабських

В Омані туристів пустили до арабських "єдинорогів"

Укрінформ
Влада султанату Оман вперше офіційно відкрила заповідник аравійської антилопи (Oman's Arabian Oryx Sanctuary), куди відвідувачам було заборонено доступ десятиліттями.

Такий крок має стимулювати туризм для компенсації зниження доходів від нафти, що дешевшає, повідомляє The New Indian Express

"Унікальність місцевості й рідкісні тварини дають змогу використовувати туристичний потенціал заповідника", - зазначив прес-секретар Оманського заповідника Хамед бін Махмуд аль-Харсусі.

За його словами, зараз на території, що охороняється, проживає 742 особини аравійської антилопи. Також там процвітають й інші корінні види тварин.

Арабські орикси - вид саблерогих антилоп, що прославилися своїми витонченими рогами. Через характерний профіль їх іноді називають "єдинорогами".

Читайте також: У США створили перший заповідник нічного неба

Стадо білих ориксів живе в межах центральної пустелі й морського узбережжя в Хаймі, центральній провінції Омана. Впродовж багатьох років головною метою тут було забезпечення виживання антилоп і зосередження уваги на допомозі тваринам. Оманський заповідник займає 2824 кв. км різноманітної місцевості - від плоских рівнин до скелястих схилів і піщаних дюн.

Полювання на цей вид антилопи призвело до того, що останню дику антилопу вбили в Омані браконьєри 1972 року. Тварини в заповіднику вижили лише завдяки програмі, спрямованій на розведення їх у неволі: на початку 1980-х років 10 антилоп було випущено в Резерват аравійської антилопи.

Крім тварин, у заповіднику налічується 12 видів дерев, які є середовищем існування для різних птахів.

Читайте також: В ОАЕ відкриють величезний сафарі-парк

У 2007 році заповідник став першим місцем, яке було виключено зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, позаяк більшу його частину уряд Оману віддав для буріння нафтових свердловин.

Як наголошується в публікації, працівники Оманського заповідника побоюються, що більша відкритість поверне і старих ворогів тварин - мисливців. Тому безпеку тут забезпечують тридцять охоронців і поліцейський патруль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-