У Бердичеві для туристів розробили атмосферний маршрут

У Бердичеві для туристів розробили атмосферний маршрут

Укрінформ
У Бердичеві, що на Житомирщині, презентували унікальний туристичний маршрут містом із застосуванням сучасних технологій під назвою "Слідами доктора Шеренціса".

Як пише портал Berdichev.biz, представники Бердичівської міськрайонної громадської організації "Добра справа" розробили інтерактивний маршрут та нанесли його на книжкові закладки-лінійки. Відсканувавши смартфоном QR-код, мандрівники можуть ознайомитися з місцями, до яких має відношення Давид Шеренціс, меценат і будівничий міста, та поринути в атмосферу початку ХХ ст.

Читайте також: У Чернівцях можна пошукати печерні перлини

У туристичному маршруті присутній своєрідний елемент квесту, коли люди повинні знайти вхід до Одеси. Адже усі знають вираз "Одеса – мама, Бердичів – тато", а через прохід у будинку, де розміщується "Цирульня на Соборній", людина потрапляє в колишню Одесу завдяки старим бердичівським дворикам. Є навіть у путівнику посилання на сайт про підземні ходи, адже багато туристів часто-густо запитує саме про них.

За словами авторів, маршрут можна обійти за півдня. "Багато ми не робили, бо 3G-інтернет у нас ще не такий потужний, і смартфон не завжди може відкрити карту, що буде незручно для самого гостя", – розповідає голова громадської організації Юрій Балюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-